Stop Loss

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  TDutch 12 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #643

  TDutch
  Sleutelbeheerder
  • Offline
   • Onderwerpen94
   • Reacties29
   • Member
   • ☆☆☆☆
   @tdutch

  Introductie

  Een stop-loss is een type order om potentiële verliezen te beperken op een trade. Stel je koopt een cryptomunt voor een bepaalde prijs, laten we zeggen – $10.000. Als de prijs omhoog gaat verdien je geld, gaat de prijs omlaag dan verlies je geld. Een stop-loss is het plaatsen van een verkooporder voor een lagere prijs dan dat je het gekocht hebt, om te voorkomen dat je te veel geld verliest op een trade.

  Als je bijvoorbeeld een Apple aandeel koopt net voordat zij een nieuwe telefoon op de markt brengen, dan zou je een stop-loss kunnen plaatsen 5% onder de prijs waarvoor je het gekocht hebt, voor het gevel dat er iets gebeurd waardoor de prijs onverwacht enorm daalt. In het geval dat je Bitcoin voor $10.000 koopt, plaats je bijvoorbeeld een stop-loss op $9.500

  Soorten Stoporders

  Het belangrijkste dat je dient te weten is het verschil tussen een stop-market order en een stop-limit order.

  Market Orders

  Wanneer een leek zich een typische beurstransactie voorstelt, denkt hij aan marktorders. Deze orders zijn de meest elementaire koop- en verkooptransacties; een broker ontvangt een order en die order wordt verwerkt tegen de huidige marktprijs.

  Hoewel marktorders een grotere kans hebben dat een transactie wordt uitgevoerd, is er geen garantie dat de transactie daadwerkelijk zal doorgaan. Alle beurstransacties zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de cryptomunten en kunnen aanzienlijk variëren op basis van het tijdstip en de grootte van de bestelling en de liquiditeit van de munt.

  Telkens wanneer een marktorder wordt geplaatst, bestaat er altijd de dreiging van marktfluctuaties die optreden tussen de tijd dat de broker de order ontvangt en het moment waarop de transactie wordt uitgevoerd. Dit is met name een zorg voor grotere orders die langer duren om te vullen en, indien groot genoeg, de markt daadwerkelijk op eigen kracht kunnen verplaatsen.

  In het geval een marktorder wordt afgegeven wanneer een cryptomunt een specifieke prijs bereikt, bijvoorbeeld als Bitcoin op $2.000 handelt en u een buy-stop marktorder plaatst voor $2100, dan zal de koop-marktorder worden uitgevoerd tegen de best mogelijke prijs, wanneer de Bitcoin $2.100 bereikt. Staat de Bitcoin momenteel op $2.000 en u plaatst een verkoopstop marktorder op $1.900, zal de order de digitale munt verkopen voor de best beschikbare prijs wanneer de Bitcoin daalt naar deze prijs.

  Een koop/verkoop middels een marktorder is een stuk minder veilig ten opzichte van de limietorder. Bij een marktorder koopt/verkoopt u direct tegen de dan geldende marktprijs. Dit zal veelal gebeuren tegen de op dat moment geldende bied- of laatprijs. Bij een hoog volume is dit geen probleem, bij een minder hoor volume des te meer.

  Het kan namelijk zo zijn dat de spread ontzettend wijd is, waardoor u tegen een slechte prijs koopt/verkoopt. Daarnaast kan het zo zijn dat bij dergelijke digitale munten het volume te laag is. In dat geval ontvangt u voor het rest gedeelte vaak een lagere prijs of betaalt u (in geval van koop) voor een rest gedeelte een hogere prijs. Uw order wordt dus ten alle tijden uitgevoerd. Hierbij maakt het niet uit tegen welke prijs!

  Limit Orders

  …wordt vervolgd

   

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.